Kinderen

Zo doen we het!

Op de Elstar hechten we veel waarde aan een positief en sociaal klimaat. Daarom besteden we ieder schooljaar de eerste weken extra veel aandacht aan het vormen van sterke, hechte groepen. Het eerste blok van De Vreedzame School heet dan ook 'We horen bij elkaar'.

In deze periode richten we ons op het bespreken van de schoolregels en het maken van afspraken binnen de groepen. Iedere groep maakt samen een poster, waarop afspraken worden vastgelegd die door alle kinderen gedragen worden. Dit proces begint met een gezamenlijk gesprek: hoe gaan we met elkaar om? Hoe zorgen we ervoor dat we goed kunnen werken en plezier hebben in de groep? De afspraken die hieruit voortkomen, worden op de poster 'Zo willen wij het in onze groep' genoteerd.

Wanneer iedereen het eens is met de afspraken, zetten alle kinderen hun handtekening onder de poster. Vanaf dat moment heet de poster 'Zo DOEN we het in onze groep'.

Deze aanpak helpt ons om een veilige en positieve sfeer te creëren waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Zo leggen we samen de basis voor een schooljaar waarin respect en samenwerking centraal staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug
Media
  • Poster 1
  • Poster 2
  • Poster 3
  • Poster 4
  • Afbeelding1