Start van het schooljaar!

Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer volop aan de slag in groep 3 en 4! De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbijgevlogen en we hebben al veel nieuwe dingen ondernomen. In groep 3 zijn we begonnen met de getallenlijn tot 20 en oefenen we met buurgetallen. We merken hoe leuk het is om getallen te verkennen en te begrijpen hoe ze met elkaar in verband staan. We oefenen met meer, minder en wat is als eerst en wat als laatst. Daarnaast zijn we gestart met het schrijven van onze eerste letters in echte schrijfletters, wat een hele nieuwe uitdaging is!

In groep 4 richten we ons op rekenen via het tiental met splitsen. We leren hoe we getallen kunnen splitsen en combineren, en ontdekken zo hoe rekensommen op een strategische manier opgelost kunnen worden. We oefenen daarbij ook met de getallenlijn tot 100. Daarnaast oefenen we de hoofdletters in ons schrijfschrift, wat zorgt voor mooie en nette handschriften.

Het samenwerken in de hoeken is ook een groot succes! Ons thema verkeer en winkel is een geweldige manier om spelenderwijs te leren. Onze themahoek is momenteel een echte bloemenwinkel, waar de kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Binnenkort zullen we de bloemenwinkel omtoveren tot een andere winkel, dus hou de updates in de gaten!

We werken veel aan het thema en hebben verschillende activiteiten ondernomen rondom het thema. De ANWB is al geweest en heeft ons les gegeven over veilig oversteken en het belang van de gordel in de auto. We leerden door een voorstelling veel over verschillende verkeersborden en passen dit nu al toe! 

Ook besteden we veel aandacht aan het welzijn van de kinderen. We hebben een weerbericht van binnen geïntroduceerd, waarbij de kinderen aangeven hoe ze zich voelen. Voelen ze zich als een zonnig dagje of is er misschien een wolkje boven hun hoofd? Deze activiteit helpt de kinderen om hun gevoelens te uiten en zorgt ervoor dat we goed kunnen inspelen op hun behoeften.

We kunnen niet wachten om meer te leren dit schooljaar! 

Terug