Welke richting kies jij? Samen op weg!

Wat hebben we een fijne start na de zomervakantie gemaakt in groep 1-2! Nu de gouden weken voorbij zijn is het tijd voor het eerste thema: ‘Welke richting kies jij? Samen op weg!’

We zingen vrolijke liedjes over dieren in het verkeer en diverse voertuigen worden door de kanjers al vrolijk klappend in woordstukjes opgedeeld. Er worden straten vol stepjes, vrolijke fietsen en elektrische auto's getekend. En ook de klas verandert langzaam in een heus wegennetwerk. Er worden treinbanen aangelegd, onder scherp toeziend oog van de kinderen in de gele vestjes. Een fiets werd de klas ingereden om alle onderdelen te kunnen ontdekken en met onze verkeersspeurneuzen op liepen we een rondje door de wijk. Straatnaambordjes bestuderen, oefenen met oversteken, betekenissen van verkeersborden achterhalen, zebrapaden zoeken en voet- en fietspaden bekijken. De kinderen weten al heel veel afspraken in het verkeer aan elkaar te vertellen, maar toch hebben we ook een heleboel nieuwe dingen van en met elkaar geleerd!

De themahoeken in units worden langzaam omgetoverd in het thema. Snel een kaartje kopen bij station Elst, want de trein gaat vertrekken! We oefenen in de klas met bussommen, maken samen inzichtelijk hoe we naar school komen en we doen gezellige, leerzame verkeersspelletjes. We hebben mogen kijken naar de voorstelling 'Pas op muis!'. Muis liet zien dat hij goed kon goochelen, maar dat hij de verkeersregels nog helemaal niet zo goed wist. We hebben geleerd hoe je moet oversteken op een zebrapad, wat een woonerf is en waar haaientanden en verkeerslichten voor dienen. Een interactieve voorstelling waar we van genoten, maar ook veel van geleerd hebben!

Groep 2 is druk in de weer met schrijfoefeningen. We oefenen met de bewegingen vanuit onze schouder, vanuit onze arm en vanuit onze pols. We laten de kinderen kennis maken met een juiste pengreep en laten ze spelenderwijs ervaring opdoen met het leren schrijven van letters en patronen. Dat gaat gepaard met heel veel materialen ontdekken. Van schrijven in scheerschuim tot aan in de lucht oefenen van sierlijke bewegingen. Van tekenen in het zand tot aan het onderzoeken van verschillende schrijfmaterialen.

Nog genoeg te ontdekken en te leren dit schooljaar, we hebben er zin in!

      

Terug
Media
  • downloaden 1