Doelab 11 januari 2023

Doelab 11 januari 2023

Vandaag was het eindelijk zover… het Doelab voor groep 7!

Voordat we richting het Westeraam vertrokken, hebben we eerst even samen gezeten. Met zestien kinderen fietsen naar het Westeraam, dat vond ik best een uitdaging. Samen hebben we afspraken gemaakt, en het ging echt super. Heel fijn!

Meneer Ruiten en meneer Overkleeft stonden ons al op te wachten in de aula. Best spannend, zo tussen al die middelbare scholieren…

Na een lange, maar noodzakelijke uitleg over de veiligheid in het lokaal, konden we eindelijk aan de slag.

De eerste opdracht wordt een 3D werkstuk van hout. De kinderen zijn vandaag gestart met het tekenen met carbonpapier op hout en met figuurzagen. Dat was nog best lastig! Wat doe je als je zaagje vastzit? Of wat doe je af je zaagje ineens breekt? Door van tevoren goed te luisteren naar de opdracht en elkaar te helpen, was dit allemaal geen probleem. Om 11:50 uur zijn we gaan opruimen en om 12:00 uur hebben we samen gekeken naar de doelen voor de komende tijd. De kinderen konden kiezen uit drie doelen:

  • Samen doen = samenwerken
  • Ik kan het! = zelfvertrouwen
  • Samen praten = communicatie

Op het doelenblad hebben ze ingetekend waar ze al staan, en welke stap ze de komende periode tot aan de voorjaarsvakantie gaan nemen. Ook hebben ze nagedacht hoe ze dit doel gaan bereiken en wie of wat ze daarvoor nodig hebben.

Kortom, een hele leuke en leerzame ochtend. Iedereen is erg enthousiast en heeft nu al zin in de volgende keer!