Mediatoren

Nieuwe mediatoren

Ieder jaar verlaten mediatoren de school als ze vanuit groep 8 uitstromen richting het voortgezet onderwijs. Ieder jaar leiden we dan ook weer nieuwe mediatoren op. Dit zijn ze! Eind september ontvingen deze leerlingen, tijdens een feestelijke bijeenkomst met ouders, het team én taart, het mediatorendiploma. Gefeliciteerd allemaal!

Intervisiebijeenkomsten mediatoren

Afgelopen weken zijn onze leerlingmediatoren in kleine groepen bij elkaar gekomen om ervaringen te delen en het oplossen van conflicten te oefenen.

Voorafgaand aan de bijeenkomst hebben de mediatoren een evaluatieformulier ingevuld. Tijdens de bijeenkomst hebben we met elkaar gesproken over hoe het is om mediator te zijn. Waar ben je enthousiast over? Wat waren mooie momenten? Wat valt tegen? Is het wat je ervan had verwacht? Wat waren moeilijke conflicten om op te lossen? Hoe kwam dat? Vervolgens hebben we geoefend met het stappenplan aan de hand van een rollenspel. Ook de gevoelsmonsters hebben we er weer bij gepakt.

Het waren geslaagde bijeenkomsten! Alle mediatoren zijn nog steeds enthousiast over hun rol. Ze vinden het leuk om te doen en vinden het fijn als ze gevraagd worden. Ook vinden ze het oplossen soms moeilijk, bijvoorbeeld als kinderen niet genoeg zijn afgekoeld of als kinderen het probleem blijven herhalen en zij niet tot een oplossing komen. Hier hebben we uitgebreid bij stil gestaan. Dit schooljaar zullen we nog een keer samen komen voor een intervisiebijeenkomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mediatorenles (gemaakt door Milo en Luca uit groep 6)
Bij de mediatorenles hebben we erover gepraat hoe het ging, wat goed ging en wat juist minder goed ging. We hebben besproken wat er juist moeilijker is en wat juist makkelijker is. We hebben ook opgeschreven wat onze wensen zijn voor komend half jaar. En we hebben besproken hoe we sommige dingen misschien beter kunnen aanpakken. Bij de start hebben we gevoelens getekend die we wisten. En we hebben ook een moeilijk conflict na gedaan die ook echt is gebeurd. We mochten in het begin bij groep 3/4 en 5/6 lopen, maar door corona mogen we nu nog alleen bij 5/6a en b conflicten oplossen. Aan het einde deden we nog een spelletje. EINDE!  

Hoi allemaal, wij zijn Evi en Suus. Wij zijn mediatoren en vinden het leuk om conflicten op te lossen. Evi loopt met Milo buiten en Suus loopt buiten met Zoë. We hebben opnieuw les gekregen in hoe we het beste een conflict kunnen oplossen. Wij zijn onpartijdig tegen iedereen bij de mediatie en helpen graag in de groepen 3/4 en 5/6.