Thema 5: jij mag er zijn! Leef gezond en wees aardig voor groot en klein.

Thema 5: jij mag er zijn! Leef gezond en wees aardig voor groot en klein.

In onze klas staat het nieuwe thema centraal: “Jij mag er zijn. Leef gezond en wees aardig voor groot en klein.” Dit thema draait om gezondheid, gezond eten en hoe we een goede klasgenoot kunnen zijn.

Een belangrijk onderdeel van ons thema is bewust omgaan met voeding. We hebben het over gezond eten en ongezond eten, en waarom het belangrijk is om gezonde keuzes te maken. Samen leren we over voedzame maaltijden, de voordelen van groenten en fruit, en hoe we ons lichaam gezond kunnen houden. We hebben zelfs al gewerkt aan creatieve projecten, zoals het bouwen van voetbalstadions met Lego en het maken van fruitcreaties op de kralenplanken.

Tijdens de sportdag hebben we volop bewogen en geleerd over het belang van lichaamsbeweging. Sporten is een geweldige manier om fit te blijven en plezier te hebben. We hebben ervaren hoe het is om actief te zijn en wat voor een positief effect sporten op ons heeft. Ook hebben we gesproken over teamwork en hoe we elkaar kunnen aanmoedigen om het beste uit onszelf te halen.

Naast gezond eten en sporten, hebben we in onze klas een themahoek opgezet: de echte doktershoek voor wanneer je even niet zo gezond bent. Hier kunnen we leren over de basis van eerste hulp en wat te doen als iemand zich niet goed voelt. Kijk maar hoe goed Dokter Sven helpt!

Tot slot hebben we al een tandenpoetsles gehad om het belang van goede mondhygiƫne te benadrukken. Een gezonde mond is immers belangrijk voor een gezond lichaam. We leren samen hoe we goed voor onze tanden kunnen zorgen en waarom het zo belangrijk is om regelmatig te poetsen.