Thema circus

Thema circus

Hooggeëerd publiek!

Van circusdirecteuren tot acrobaten, van clowns tot leeuwen en van goochelaars tot danseressen; onze klas stond op zijn kop deze periode! Een themahoek omgetoverd tot heus circus, een popcornkraam en vele gemaakte kunstwerken lieten ons helemaal in dit thema onderdompelen. We hebben een echte circusles gekregen van de circusschool, waar we allerlei capriolen hebben geleerd; koorddansen, fietsen op een wel héééle kleine fiets, jongleren en het draaien van een bord op een stokje. We hebben het thema afgesloten met een voorstelling van ‘Circus Frikandel’! De brandende hoepels, de ingewikkelde goocheldozen en de hoeden met konijnen kunnen weer opgeborgen worden en we kijken met een grote glimlach terug op dit vrolijke thema.

Hoedje achter, hoedje voor,

Steek het tussen je benen door

Wuif eens aan de rechterkant,

Met het hoedje in je hand

Breng heel traag

de hoed omlaag,

Zwaai dan met een grote boog,

Het hoedje weer omhoog

Hoedje, hoedje in de lucht,

Landt plots met een diepe zucht

Bovenop mijn haar,

Hé wat doe je daar?

Lieve groet, klas 1-2e

 

Komt dat zien, komt dat zien!

Welkom lieve allemaal, hooggeëerd publiek!’, klonk het hier in unit 1-2 door de wandelgangen. Een aantal weken lang stapte je niet het gele lokaal in, maar de piste! De ring van een heuse piste. Wat wij daar deden? Allemaal knappe kunsten natuurlijk! Van slangenmens tot goochelaar, van directeur tot leeuwentemmer, van prima ballerina tot acrobaat onze piste had een boel artiesten en van een woeste grom van een leeuw kon je vrolijk wakker worden gebruld ’s ochtends vroeg.

Spierballen rolden flink, er werd druk getraind met de gewichten. Het touw werd uitgerold en serieuze gezichten met bezwete voorhoofden oefenden hard. De popcorn kraam popte overuren voor het publiek en er werden prachtige voorstellingen gegeven. En wat een geluk hadden wij; er kwam zelfs iemand van de circusschool bij ons op bezoek om allerlei circus attributen te showen en ons van alles te leren! We mochten op een evenwichtsbalk balanceren, grappige fietsjes zonder zadel werden ontdekt, een diabolo hooggehouden en gedanst op de muziek. Wat een lol!

In de klas werden circustenten gebouwd, clowns ontsnapten bijna van het papier zo knap dat ze getekend waren, gevouwen konijntjes sprongen uit een hoge hoed en we bouwen ons suf aan pistes van de blokken. Kijken jullie met ons mee naar al dit moois? Ennnnnnnuhhhh, wees niet bang hoor, die brul die je af en toe hoorde is niet van een echte leeuw;)!

Lieve groet, klas 1-2d