Afsluiting thema 6 en start thema 7

Afsluiting thema 6 en start thema 7

“Jij mag er zijn, leef gezond en wees aardig voor groot en klein!”!

Het eerste thema van dit schooljaar zit er alweer op! Wat hebben we veel gedaan! Gestart met judolessen, daarna verschillende gastlessen in de klassen gehad. Hier hebben we prachtige muurkranten van gemaakt. We hebben in de klassen een prachtige themahoek gehad over de dokter/apotheek. Tot slot een gezamenlijke gezonde lunch als afsluiting van het thema! De
kinderen namen een gezonde lunch mee naar school. Nu mogen de kinderen dit altijd en moedigen wij dit ook aan, maar nu lag er even extra de focus op. Iemand uit groep 3/4A had tomaten tegen de keelpijn, ontbijtkoek tegen de buikpijn, rozijnpillen tegen hoofdpijn en brood tegen hoesten in zijn trommeltje meegekregen van thuis!

Gastles van een ouder

Muurkrant van de gastlessen

Medicijnen broodtrommel

‘Samen leven, samen vieren!’

Op dinsdag 9 november starten we met het nieuwe thema: ‘Samen leven, samen vieren!’ Dit thema duurt tot aan de kerstvakantie. De kinderen leren tijdens deze periode dat er verschillende geloven bestaan die allen hun eigen rituelen en vieringen hebben. In unit 3/4 verdiepen de leerlingen zich in de kerk. We gaan zelfs een bezoekje brengen aan de katholieke kerk. Ook worden er andere geloven besproken. Daarnaast staan we natuurlijk stil bij het Sinterklaasfeest en vieren we kerst!