Thema 4: een reis door de tijd

Thema 4: een reis door de tijd

Een reis door de tijd!

Op dinsdag 9 mei zijn wij gestart met het laatste thema van dit jaar. De titel van het nieuwe thema is: ‘Een reis door de tijd!’ Binnen dit thema ontdekken we wat dag en nacht is, maken we kennis met de tijdbalk en leren we het concept tijdsbesef. In groep 3/4 maken we een korte stop bij een aantal tijdvakken en behandelen wij de belangrijkste gebeurtenis hiervan. We zullen ons verdiepen in de tijd van de monniken en ridders en de tijd van steden en staten.

We kijken daarbij naar de opbouw van de eerste middeleeuwse dorpen, de bouw van kastelen en wat er allemaal bij een kasteel hoort. Ook wordt er gekeken naar het leven in het kasteel, de jachten en toernooien en willen we kasteel Doorwerth gaan bezoeken. Tenslotte zullen wij het over tijdsaanduiding hebben, waarbij we het hebben over de maanden van het jaar, jaargetijden en dagen van de maand.

Ouders die vanuit hun hobby of misschien wel beroepsmatig iets willen bijdragen aan dit mooie thema vragen wij contact op te nemen met de groepsleerkracht.

Tijdens de opening vandaag waren de groepen omgetoverd tot verschillende tijdvakken. Zo zag je in de groepen 3/4 een kerk van binnen, een kasteel met loopbrug, steden en staten, mooie mozaïek enzovoort! Een echte reis door de tijd, want in de groepen 5/6 konden de kinderen zien hoe de Grieken en Romeinen leefden, evenals de jagers en de boeren!