Thema: “Hé ontdek jij met ons mee?” in groep 3/4

Thema: “Hé ontdek jij met ons mee?” in groep 3/4

Het is bijna tijd voor herfstvakantie. We ronden de laatste activiteiten met betrekking tot het thema af. Wat hebben we veel geleerd over ontdekken en uitvinden.

We zijn het thema begonnen met een woordweb over alles wat we interessant vonden.

We hebben nagedacht over alles wat in een laboratorium bedacht wordt. Ook hebben we nagedacht over proefjes en uitvindingen.

Vooral dingen die ontploffen vond iedereen erg leuk!

Veel kinderen hadden thuis ook al van alles gedaan met proefjes.

Ook hebben veel kinderen spullen meegenomen voor in de hoek.

 

 

 

 

 

De hoek is een proefjeshuis geworden. De kinderen hebben dit zelf bedacht. Ze hebben een tafel gemaakt waar de pannen op konden staan voor alle

ingrediënten voor de proefjes. Ook waren er veiligheidsbrillen en jassen. Ze hebben ontdek met ontdekdozen over bijvoorbeeld spiegelen en proeven!

Ook is er een echte professor in de klas geweest! Deze heeft van alles laten zien wat betreft kleurverandering. Ook liet hij zien met bepaalde stoffen hoe je kan zien of er ergens zetmeel in zit. Heel erg bedankt papa van Jent!

 

 

Als eindopdracht hebben we gewerkt aan de kijkdozen. We namen een kijkje in een laboratorium waar er verschillende gevaarlijke proefjes gedaan worden. Ze hebben samengewerkt in duo’s en hebben zelf alles uitgedacht. Hieronder een paar resultaten. Mooi hè?