Thema: terug in de tijd, van stoomlocomotief tot majesteit.

Thema: terug in de tijd, van stoomlocomotief tot majesteit.

In de afgelopen weken hebben we op school een reis gemaakt door de geschiedenis met ons nieuwe thema: “Terug in de Tijd: Van Stoomlocomotief tot Majesteit.” De kinderen hebben volop genoten van dit leerzame en leuke thema, waarbij we allerlei aspecten van vroeger hebben ontdekt.

Voorwerpen van Vroeger
We begonnen onze reis met het verkennen van voorwerpen uit het verleden. Weten jullie wat dit voorwerp is? Het was leuk om te zien hoe de kinderen nieuwsgierig waren en wilden weten wat dit voorwerp was en waarvoor het werd gebruikt. Heel veel oude voorwerpen kenden ze ook, zoals een platenspeler en een oude koffiemolen.

Annie M.G. Schmidt
Daarnaast hebben we het gehad over de beroemde Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt. De kinderen ontdekten wie zij was, welke boeken zij schreef en wat haar schrijfstijl zo bijzonder maakt. We hebben genoten van het lezen van haar verhalen en gedichten. Ook hebben we het gehad over de stoute kinderen in haar verhalen.

Stambomen Maken
Een andere leuke activiteit was het maken van een stamboom tot aan de opa’s en oma’s van de kinderen. Dit was niet alleen een creatieve bezigheid, maar ook een duidelijke manier voor de kinderen om meer te leren over hun eigen familiegeschiedenis. Vaak hadden ze leuke bijnamen voor hun opa’s en oma’s en waren de echte namen moeilijk!

Interviews met Opa en Oma
Om een nog beter beeld te krijgen van het verleden, hebben de kinderen ook een interview gehouden met hun opa en oma over hun schooltijd vroeger. De verhalen en herinneringen die naar voren kwamen, waren vaak leerzaam. 

De komende weken gaan we nog veel leren en zien, bijvoorbeeld in het openluchtmuseum. Kijk maar eens op de website, daar lees je daar meer over!