Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid

De start van dit thema begon met de week van de mediawijsheid. Wat is dat nu media? En welke wijsheid moeten we daar over leren. We zijn begonnen in de groepen 3/4 met het kijken van filmpjes over materiaal van vroeger. We hebben gekeken naar een LP en een platenspeler. De kinderen hadden geen idee! “Dat kun je toch gewoon op YouTube aanklikken juf!” “Dat bestond nog helemaal niet, vroeger kon je zo muziek luisteren!”

De verschillende oude media die we bekeken hebben.

 

 

De rest van de week hebben we het gehad over nieuwe media en hoe vaak gebruik je nu eigenlijk je iPad. Dit konden de kinderen zelf goed beoordelen met behulp van een blad.

Zo viel meteen op als je veel achter je Playstation zat, maar ook als je veel met je neus in de boeken zat (wat natuurlijk ook onder media valt). De kinderen bedachten zelf wat goed was en dat je het moet verdelen met andere activiteiten.

Mediawijsheid is een onderwerp dat in alle bouwen terug gaat komen. Het speelt al vanaf dat ze in aanraking komen met verschillende media en het is belangrijk om te leren over de plezieren en gevaren van media. Waar moet je op letten en wat houdt het allemaal in?

Wij zijn deze week een stukje wijzer geworden!