Thema 7: Eureka, zo zit het!

Thema 7: Eureka, zo zit het!

Het thema “Eureka, zo zit het”  is gestart met verschillende proefjes in de klassen. De groepen 5/6 gingen zelf aan de slag. In de unit stonden verschillende proefjes in een circuitvorm opgesteld. De leerlingen lazen de handleiding en konden zo de proefjes zelfstandig uitvoeren! Een goede start van het thema, want ook dit thema duiken we weer in verschillende onderwerpen:

  • De groepen 5/6 gaan zich verdiepen in verschillende onderwerpen van techniek. Zo komt magnetisme, elektriciteit, kracht, licht, geluid en temperatuur aan bod. Maar wordt er ook gekeken naar energiebronnen, productie en transport. Ten slotte gaan de leerlingen met constructies aan de slag met ontwerpen, waarbij ze door middel van een maquette een eigen brug ontwerpen. Dit zal de eindopdracht zijn.

Dinsdag 6 februari kwam bij de groepen 3 tot en met 8 Mad Science op school en kregen de leerlingen een leuke voorstelling! Ook de naschoolse activiteiten hiervan worden als erg leuk ervaren. De afsluiting van dit thema zal in de week van 1 april zijn (nee dit is geen grap!).